Χαλβάς με νισεστέ
Εκτέλεση
Συστατικά
- 6 φλιτζάνια τσαγιού νερό
- 2 φλιτζάνια τσαγιού νισεστέ
- 2 ½ φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
- 4 κουταλιές σούπας καλαμποκέλαιο
- 1 φλιτζάνι τσαγιού φιστίκια Aιγίνης και Cranberries
- Φιστίκια Αιγίνης τριμμένο για πασπάλισμα
Διαλύουμε το νισεστέ στο νερό και το αδειάζουμε σε μία κατσαρόλα.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το καλαμποκέλαιο και ανακατεύουμε σε χαμηλή μέχρι να πήξει.
Μόλις πήξει το μείγμα κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από την εστία της κουζίνας μας και ρίχνουμε τα φιστίκια μαζί με τα cranberries.
Ανακατεύουμε και αδειάζουμε σε μία μακρόστενη φόρμα σιλικόνης για κέικ.
Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες και αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα.
Πασπαλίζουμε με τριμμένα φιστίκια Αιγίνης και σερβίρουμε.
*Ο χαλβάς με νισεστέ γίνεται πολύ ωραίος και αλάδωτος με καβουρδισμένα ασπρισμένα αμύγδαλα.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.