Αλάδωτη σουπιά στη λαδόκολλα
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1 μεγάλη σουπιά καθαρισμένη
- Ελιές Καλαμών καθαρισμένες από τα κουκούτσια
- Ελιές πράσινες γεμιστές
- Λιαστές ντομάτες (αποξηραμένες)
- Φρέσκια ρίγανη
- Φρέσκο θυμάρι
- Λίγο αλάτι-πιπέρι
Πλένουμε πολύ καλά τη σουπιά, αφαιρούμε το δέρμα της και την αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξει.
Σε ένα μπολ με χλιαρό νερό μουλιάζουμε τις λιαστές ντομάτες να μαλακώσουν για μερικά λεπτά και τις σουρώνουμε.
Παίρνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε σταυρωτά δύο μεγάλα κομμάτια αλουμινόχαρτο και από πάνω, δύο κομμάτια λαδόκολλα επίσης σταυρωτά.
Βάζουμε τη σουπιά στο κέντρο της λαδόκολλας, αλατοπιπερώνουμε ελάχιστα και αραδιάζουμε γύρω-γύρω τις ελιές και τις λιαστές ντομάτες.
Προσθέτουμε τα φρέσκα μυρωδικά και κλείνουμε το πακέτο πολύ καλά ώστε να μην βγουν υγρά κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 1-1 ½ ώρα ( σε αντίσταση πάνω-κάτω), ανοίγουμε το πακέτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για μερικά λεπτά στο γκριλ μέχρι να πάρει χρώμα.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.