Κατηγορία Φαγητά / Ορεκτικά

Ορεκτικό ελιάς

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 1/2 φλιτζάνι φυτική μαργαρίνη
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκάλι
  • 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι γλυκού πάπρικα
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού περίπου αλεύρι γα όλες τις χρήσεις
  • Ελιές πράσινες γεμιστές
  • Σουσάμι, μαυροκούκι για το τύλιγμα

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς πάνω-κάτω.
Ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ τη μαργαρίνη, το χυμό, το αλάτι, τη πάπρικα και ανακατεύουμε απαλά.
Προσθέτουμε το αλεύρι λίγο-λίγο, ανακατεύουμε και όταν αρχίσει η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα σταματάμε το μίξερ.
Δοκιμάζουμε την υφή της ζύμης με τα δάκτυλα μας, αν κολλάει στα δάκτυλα προσθέτουμε λίγο αλεύρι, αν κολλάει ελάχιστα και η ζύμη είναι αφράτη και εύπλαστη τότε είναι έτοιμη.
Παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης όσο ένα μικρό καρύδι, το ανοίγουμε με τα δάκτυλα μας σε μικρή πιτούλα και γεμίζουμε με μία πράσινη ελιά.
Κλείνουμε τη πιτούλα σε μικρό μπαλάκι και το πλάθουμε καλά έτσι ώστε να μην ανοίξει κατά το ψήσιμο.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα δύο σουσάμια.
Τοποθετούμε τα μπαλάκια ελιάς σε μία πιατέλα και αφού τελειώσουμε το γέμισμα της ελιάς, τότε τα τυλίγουμε ένα-ένα μέσα στο σουσάμι.
Τα τοποθετούμε σε μία λαμαρίνα με αντικολλητική λαδόκολλα, σε μικρή απόσταση μεταξύ τους και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν ελαφριά και να γίνουν τραγανά.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές