Καθιστό καλαμάρι
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1 κιλό καλαμάρια
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 φύλλα δάφνης
- 2 φλιτζάνια τσαγιού ξηρό κόκκινο κρασί
- Αλάτι-πιπέρι
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- Λίγο νερό
Καθαρίζουμε τα καλαμάρια από τα εντόσθια (θέλουμε τα καλαμάρια ολόκληρα), τα πλένουμε πολύ καλά και τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε ένα σουρωτήρι.
Μέσα σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο.
Βάζουμε την κατσαρόλα στην εστία της κουζίνας μας και σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
Προσθέτουμε τα καλαμάρια, τα δαφνόφυλλα, αλάτι-πιπέρι, σοτάρουμε για 2-3 λεπτά και σβήνουμε με το κόκκινο κρασί.
Χαμηλώνουμε την ένταση στην κουζίνα μας, προσθέτουμε λίγο νερό στο φαγητό μας ίσα που να σκεπάζει τα καλαμάρια και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό με πιλάφι πλιγούρι ή τηγανητές πατάτες.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.