Θράψαλα με κόκκινη σάλτσα και ρύζι
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1 κιλό θράψαλα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 300 ml χυμό ντομάτας
- 1 φλιτζάνι άσπρο κρασί
- 2 δαφνόφυλλα
- Λίγους κόκκους μπαχάρι
- Αλάτι-πιπέρι
- Λίγη ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- Λίγο χλιαρό νερό Για το ρύζι:
- 3 φλιτζάνια ρύζι σπυρωτό
- 1 κύβο λαχανικών
- Λίγο αλάτι
- 1 κουταλιά σούπας φυτική μαργαρίνη
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα θράψαλα από το εσωτερικό τους και τα κόβουμε σε ροδέλες.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το σκόρδο να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τα θράψαλα και τα σοτάρουμε μερικά λεπτά όλα μαζί και σβήνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το χυμό ντομάτας, το αλάτι, το πιπέρι, λίγη ζάχαρη και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσουν τα θράψαλα.
Κατά τη διάρκεια του ψησίματος προσθέτουμε και λίγο χλιαρό αν έχουν εξατμιστεί τα υγρά.
Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε μπόλικο νερό να πάρει βράση και ρίχνουμε το ρύζι με το κύβο λαχανικών. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα για να μην κολλήσει και όταν μαλακώσει το ρύζι το στραγγίζουμε και ρίχνουμε τη μαργαρίνη.
Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Σχόλια Συνταγής
ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΕΛΕΝΗ