Κατηγορία Άλαδα / Γλυκά

ρυζόγαλο

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

    Υλικά για 8 μπολ:
  • 1/2 ποτήρι ρύζι Καρολίνα
  • 5 ποτήρια νερό
  • 10 κουταλιές φυτική σκόνη compleat (προαιρετικά)
  • 6 κουταλιές της σούπας κορν-φλάουρ
  • 10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • Κανέλα για πασπάλισμα

Σε μια μικρή κατσαρόλα βράζουμε σε λίγο νερό το ρύζι να μαλακώσει και το στραγγίζουμε.
Διαλύουμε το κορν-φλάουρ στο ένα ποτήρι νερό, (από τα 5 ποτήρια) και το ρίχνουμε σε μια άλλη κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε καλά και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά να πήξει και όταν αρχίσει ο κοχλασμός αποσύρουμε τη κατσαρόλα και αφήνουμε να χλιάνει.
Μοιράζουμε σε μπολ ή σε μικρά ποτήρια το ρυζόγαλο και βάζουμε στο ψυγείο να πήξει.
Σερβίρουμε με μπόλικη κανέλα.

Σχόλια Συνταγής

  • Αδαμαντία
    θα ήθελα να ενημερώσω απλά αυτούς που ενδιαφέρονται ότι το compleat δεν είναι νηστίσιμο καθώς έχει πρωτείνες γάλακτος.πόσο μάλλον άλαδο.
  • nistisimo.gr
    Αδαμαντία σε ευχαριστούμε πολύ για την «παρατήρηση». Πράγματι το τι είναι νηστήσιμο προϊόν και τι όχι, μας έχει προβληματίσει πολύ πριν ξεκινήσουμε το site. Εμείς σαν nistisimo, πιστεύουμε ότι η νηστεία δεν είναι θέμα χημικών ενώσεων αλλά κάτι βαθύτερο! Όποιος θέλει λοιπόν, μπορεί να αντικαταστήσει το compleat με φυτική σκόνη της αρεσκείας του, απλά το συγκεκριμένο προϊόν αναφέρθηκε σαν πιο διαδεδομένο και σε όλα τα super market διαθέσιμο.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές