Κατηγορία Φαγητά / Όσπρια

Γίγαντες στιφάδο

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 250 γραμμάρια φασόλια γίγαντες
  • 1 ½ κιλό κρεμμύδια ξερά
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 φλιτζανάκι καφέ ξύδι
  • 1 ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί
  • 1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουταλιά σούπας πάπρικα γλυκιά
  • 1 ½ ποτήρι νερού νερό
  • 5 κόκκους μπαχάρι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • Μία πρέζα κανέλα
  • Αλάτι-πιπέρι

Βάζουμε από την προηγούμενη μέρα τα φασόλια να φουσκώσουν σε ένα μπολ με νερό.
Την επόμενη μέρα τα στραγγίζουμε και τα αδειάζουμε σε μία χύτρα ταχύτητος. Βάζουμε νερό ίσα να τα σκεπάζει και βράζουμε τα φασόλια έως ότου μαλακώσουν.
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε το ξύδι με το κρασί και βράζουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα μπαχαρικά, το πελτέ ντομάτας διαλυμένο στο νερό, τη ζάχαρη, τη πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αρχίσει να δένει η σάλτσα μας.
Στραγγίζουμε τους γίγαντες σε ένα σουρωτήρι και τους προσθέτουμε στη κατσαρόλα με τα κρεμμύδια.
Ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα έως ότου δέσει η σάλτσα μας και σερβίρουμε με φρέσκο τριμμένο πιπέρι.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές