Αρακάς γιαχνί
Εκτέλεση
Συστατικά
- Αλάτι-πιπέρι
- 5 πατάτες κομμένες σε μεγάλους κύβους
- 3-4 καρότα κομμένα σε ροδέλες
- 1 ματσάκι άνηθο
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 κιλό αρακά κατεψυγμένο ή φρέσκο
- 300 ml χυμό ντομάτας
- 1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε το σκόρδο με τον αρακά και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε να σοταριστούν όλα μαζί για 2-3 λεπτά και ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, το πελτέ, το αλάτι-πιπέρι, τα καρότα ,τις πατάτες και το ψιλοκομμένο άνηθο.
Συμπληρώνουμε με χλιαρό νερό ίσα που να τα σκεπάζει και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.