Σπιτικές πίτες
Εκτέλεση
Συστατικά
-
Υλικά για 10-12 μικρές πίτες:
- 2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
- 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν-πάουντερ
- 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό (περίπου)
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και ζυμώνουμε πολύ καλά.
Θέλουμε η ζύμη να κολλάει λίγο στα δάκτυλα μας για να γίνουν πιο αφράτες οι πιτούλες μας.
Αφήνουμε τη ζύμη να διπλασιαστεί σε όγκο και προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς πάνω-κάτω ή στον αέρα.
Όταν η ζύμη μας είναι έτοιμη παίρνουμε μικρά κομμάτια από τη ζύμη σε μέγεθος καρυδιού.
Αλευρώνουμε το πάγκο εργασίας μας γιατί η ζύμη θα κολλάει και με ένα μικρό πλαστήρι ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο του 1/2 εκατοστού.
Αν θέλουμε ανοίγουμε τη ζύμη σε πιο χοντρό φύλλο οπότε θα γίνουν αφράτα ψωμάκια.
Με το πλαστήρι δίνουμε στις πιτούλες μας όποιο σχήμα θέλουμε, μακρόστενες ή στρογγυλλές.
Ψήνουμε για 10-12 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφριά και να παραμείνουν μαλακές οι πίτες ή τις ψήνουμε περισσότερο αν τις θέλουμε τραγανές.
*Αν θέλουμε να έχουμε πίτες έτοιμες ανά πάσα στιγμή, αφού τους δώσουμε το σχήμα που θέλουμε τις τοποθετούμε σε μία λαμαρίνα και τις βάζουμε στη κατάψυξη. Αφού παγώσουν καλά τις αποθηκεύουμε σε σακούλα κατάψυξης και τις ψήνουμε τη στιγμή που θα τις χρειαστούμε.
*Εναλλακτικά δοκιμάστε να τις φτιάξετε με διαφορετικά άλευρα: 1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι ολικής και 1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ή 1 φλιτζάνι τσαγιού καλαμποκίσιο αλεύρι με 1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι κίτρινο χωριάτικο.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.