Κολιοί πλακί
Εκτέλεση
Συστατικά
- 8 -10 κολιοί
- 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης κομμένη ροδέλες
- 2 ξερά κρεμμύδια κομμένε σε λεπτές φέτες
- 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
- 3-4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- 5-6 πατάτες κομμένες σε λεπτές ροδέλες
- 2 ώριμες ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
- 2 ντομάτες περασμένες από το μούλτι
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- Λίγο νερό
- Αλάτι-πιπέρι
- ρίγανη
Αφαιρούμε τα κεφάλια και τα εντόσθια από τα ψάρια και τα πλένουμε πολύ καλά.
Σε ένα σουρωτήρι τα αφήνουμε να στραγγίξουν και τα αλατίζουμε.
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε λεπτές στρώσεις και τις τοποθετούμε σε ένα μεγάλο ταψί που έχουμε πρώτα λαδώσει χωρίς να αφήνουμε κενά.
Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη.
Βάζουμε στη σειρά τα ψάρια πάνω από τις πατάτες και συνεχίζουμε με τα λαχανικά (κρεμμύδι, πιπεριές, ντομάτες).
Τα υπόλοιπα κρεμμύδια, σκόρδα και καρότα τα σκορπάμε μέσα στο ταψί να πάνε παντού.
Περνάμε από το μούλτι τις 2 ντομάτες και περιχύνουμε τα ψάρια. Πασπαλίζουμε με λίγο αλατοπίπερο και τέλος με όση ρίγανη θέλουμε.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και αν χρειαστεί κατά το ψήσιμο συμπληρώνουμε με λίγο χλιαρό νερό.
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 40 λεπτά σε δυνατό φούρνο, μετά ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε για μερικά λεπτά να ροδίσουν τα ψάρια και να δέσει η σάλτσα.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.