Πιροσκί πατάτας
Εκτέλεση
Συστατικά
-
Υλικά για τη ζύμη:
- 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- Μία πρέζα ζάχαρη
- 1 κουταλιά σούπας αλάτι
- 1 κουταλιά σούπας ξύδι
- 1/4 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό Υλικά για τη γέμιση:
- 3 μεγάλες πατάτες
- 1 κύβο λαχανικών
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- Δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο ή ξερό
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Αλάτι – πιπέρι
- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Σε ένα μπολ ζυμώνουμε τα υλικά για τη ζύμη και αφήνουμε να φουσκώσει για 1 – 1 ½ ώρα να διπλασιαστεί σε όγκο.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε με το κύβο λαχανικών μέχρι να μαλακώσουν.
Στραγγίζουμε τις πατάτες σε ένα σουρωτήρι, τις αδειάζουμε σε ένα μπολ και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι.
Σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι με το σκόρδο και τα προσθέτουμε στις βρασμένες πατάτες.
Ανακατεύουμε καλά τη γέμιση πασπαλίζουμε με το δυόσμο, το πιπέρι και αφήνουμε στην άκρη.
Παίρνουμε τη ζύμη και κόβουμε ένα μικρό κομμάτι σε μέγεθος μεγάλου καρυδιού.
Σε ένα πιατάκι τσαγιού βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και ανοίγουμε τη ζύμη σε μικρή πιτούλα.
Με ένα κουτάλι σούπας βάζουμε κατά μήκος μία κουταλιά σούπας γέμιση και αλείφουμε με λίγο νερό τις άκρες της ζύμης γύρω-γύρω.
Κλείνουμε τη γέμιση μέσα και πλάθουμε σε μακρόστενο σχήμα το πιροσκί.
Κάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας και τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
Στραγγίζουμε τα πιροσκί πατάτας σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε ζεστά.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.