Κατηγορία Φαγητά / Λαχανικά-Χορταρικά

Γεμιστές αγκινάρες

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

    Υλικά για 6 αγκινάρες:
  • 7 κουταλιές σούπας ρύζι για γεμιστά
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού χυμό ντομάτας
  • 1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό
  • 1 κουταλιά σούπας σκόνη λαχανικών
  • 3/4 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε λίγο ελαιόλαδο τη μισή ποσότητα από το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και προσθέτουμε το χυμό ντομάτας με τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε για 2-3 λεπτά.
Αδειάζουμε τη σάλτσα μέσα στη χύτρα ταχύτητος.
Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το υπόλοιπο ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε το ρύζι με ½ φλιτζάνι νερό, τη σκόνη λαχανικών, αλάτ, πιπέρι και ανακατεύουμε να μην μας κολλήσει. Βράζουμε μέχρι να απορροφήσει το ρύζι τα υγρά και κατεβάζουμε το τηγάνι από την εστία.
Καθαρίζουμε από τις αγκινάρες μία στρώση από τα εξωτερικά φύλλα και κόβουμε τα κοτσάνια.
Αν θέλουμε καθαρίζουμε από τις ίνες τα κοτσάνια, τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια και τα βάζουμε σε μία λεκάνη με νερό και χυμό λεμονιού να μην μαυρίσουν.
Παίρνουμε μία – μία τις αγκινάρες και τις χτυπάμε στο πάγκο εργασίας μας να ανοίξουν λίγο τα φύλλα.
Με το ειδικό κουτάλι που αδειάζουμε τα γεμιστά καθαρίζουμε όσο μπορούμε το χνούδι από τις αγκινάρες.
Γεμίζουμε τις αγκινάρες με το ρύζι και τοποθετούμε τη μία δίπλα στην άλλη μέσα στη χύτρα με τη σάλτσα. Προσθέτουμε στα κενά τα κοτσάνια από τις αγκινάρες και συμπληρώνουμε με λίγο χλιαρό νερό έτσι ώστε να αφήνει ακάλυπτες τις αγκινάρες 3 – 4 πόντους.
Κλείνουμε τη χύτρα και βράζουμε 1/2 ώρα από τη στιγμή που θα αρχίσει να σφυράει η βαλβίδα και χαμηλώνουμε την ένταση.
*Αν έχει πολλά υγρά στη χύτρα βγάζουμε προσεκτικά τις αγκινάρες και βράζουμε με ανοικτό καπάκι μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές