Χταποδοκεφτέδες
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1 κιλό χταπόδι
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1/2 φρατζόλα μπαγιάτικο ψωμί
- 1 σφηνάκι ούζο
- Φρέσκο δυόσμο
- Αλάτι-πιπέρι
Πλένουμε πολύ καλά το χταπόδι και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό να βράσει μέχρι να μαλακώσει.
Στραγγίζουμε το χταπόδι και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Μουλιάζουμε το ψωμί σε ένα μπολ με νερό και το στύβουμε πολύ καλά.
Βάζουμε σε ένα μούλτι το κρεμμύδι, το σκόρδο και το χταπόδι και τα πολτοποιούμε να γίνουν κιμάς και στη συνέχεια αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ με το ψωμί και προσθέτουμε το ούζο, το δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι.
Ζυμώνουμε πολύ καλά και πλάθουμε σε κεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν κι από τις δύο πλευρές.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.