Κολοκυθόπιτα
Εκτέλεση
Συστατικά
- Υλικά για ένα μέτριο ταψί Ζύμη:
- 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλιά σούπας ξύδι
- 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλάκια γλυκού αλάτι
- 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό όσο πάρει Υλικά για τη γέμιση:
- 1 ½ κιλό κολοκυθάκια
- 2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 2 φλιτζάνια τσαγιού φυτική φέτα σόγιας
- 1/2 φλιτζάνι φυτική κρέμα
- Μπόλικο δυόσμο ξερό ή μισό φλιτζάνι τσαγιού φρέσκο
- Πιπέρι
- Λίγο αλάτι (το φυτικό τυρί είναι αλμυρό)
- Σουσάμι για πασπάλισμα
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το ξύδι, το ελαιόλαδο, με το αλάτι και προσθέτουμε το χλιαρό νερό λίγο-λίγο. Ζυμώνουμε καλά και αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο νερό, για να γίνει μία ζύμη μαλακή και εύπλαστη. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί και ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στο τρίφτη και τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν.
Προσθέτουμε στα κολοκυθάκια τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
Λαδώνουμε το ταψί μας με λίγο ελαιόλαδο και προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς.
Μοιράζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη και με το πλάστη ανοίγουμε σε δύο φύλλα όχι πολύ λεπτά και μεγάλα, τόσο όσο να καλύπτουν και τα πλαϊνά τοιχώματα του ταψιού μας.
Απλώνουμε το πρώτο φύλλο μέσα στο ταψί και ρίχνουμε από πάνω τη γέμιση. Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο τη γέμιση και τυλίγουμε και τα δύο φύλλα μαζί στριφτά και προς τα μέσα.
Λαδώνουμε την επιφάνεια της πίτας μας με λίγο ελαιόλαδο και ραντίζουμε με λίγο νερό να γίνει πιο τραγανό το φύλλο μας.
Πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι, χαράζουμε με ένα μαχαίρι απαλά σε μερίδες και ψήνουμε στο φούρνο για 1 ώρα περίπου μέχρι να ροδίσει.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.