Κατηγορία Φαγητά / Πίτες-Πίτσες

Πρασοπιτάκια

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

    Υλικά για τη ζύμη:
  • 400 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές σούπας ξύδι
  • Χλιαρό νερό 1- 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού
  • Υλικά για τη γέμιση:
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα πράσα
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • Λίγο φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένη φυτική φέτα (προαιρετικά)

Ετοιμάζουμε πρώτα τη ζύμη για το φύλλο:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι, το ξύδι και το ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε με τα δάκτυλα μας να απορροφηθεί το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το χλιαρό νερό λίγο-λίγο.
Ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να πάρουμε μία ελαστική ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε περίπου 1/2 ώρα να ξεκουραστεί η ζύμη μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
Κόβουμε τα πράσα σε μικρές ροδέλες και τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το μαϊντανό, τον άνηθο, το δυόσμο, αλάτι-πιπέρι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά έως ότου εξατμιστούν τα υγρά.
Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Μοιράζουμε τη ζύμη σε τέσσερα μέρα και το κάθε ένα σε 4-5 μπαλάκια ζύμης.
Αλευρώνουμε το πάγκο εργασίας μας και με μία ξύλινη βέργα ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο.
Χαράζουμε το φύλλο σε μακρόστενες λωρίδες των 5 εκατοστών.
Λαδώνουμε με ένα πινέλο ελαφριά το φύλλο μας και με ένα κουτάλι σούπας βάζουμε στη μία άκρη 1 κουταλιά σούπας γεμάτη γέμιση.
Διπλώνουμε το φύλλο διαγωνίως μέχρι να τελειώσει η λωρίδα και τοποθετούμε σε ένα ταψί με αντικολλητική λαδόκολλα.
Συνεχίζουμε να ετοιμάζουμε πρασοπιτάκια μέχρι να τελειώσει η γέμιση και η ζύμη μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς πάνω-κάτω μέχρι να ροδίσουν καλά και να γίνουν τραγανά.

Σχόλια Συνταγής

  • γιώτα
    αφήνουν μια γλυκειά γεύση
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές