Κουνουπίδι καπαμά
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1 μεγάλο κουνουπίδι
- 2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
- 4 ώριμες ντομάτες
- 3 καρότα κομμένα σε ροδέλες
- 7-8 πατάτες κομμένες στα τέσσερα
- 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- Αλάτι, πιπέρι
- Λίγο νερό
Κόβουμε το μεγάλο κοτσάνι του κουνουπιδιού και στη συνέχεια το τεμαχίζουμε σε μικρά κομμάτια.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε πρώτα το κουνουπίδι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές και το βάζουμε σε ένα σουρωτήρι.
Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι να μαλακώσει και προσθέτουμε τα καρότα σε ροδέλες, τις ντομάτες τριμμένες, το πελτέ, τις πατάτες, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μεταξύ τους, προσθέτουμε νερό να τα σκεπάζει και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά.
Δοκιμάζουμε με ένα πιρούνι και όταν θα είναι σχεδόν ψημένες οι πατάτες προσθέτουμε πάνω στις πατάτες το κουνουπίδι.
Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε με λίγο χλιαρό νερό.
Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσει το κουνουπίδι.
Σχόλια Συνταγής
Μαρια Μαρα
nistisimo.gr