Κατηγορία Φαγητά / Θαλασσινά

Μύδια με μπύρα

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 1 κιλό μύδια κατεψυγμένα
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού κριθαράκι χονδρό
  • 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης σε κύβους
  • 1 πράσινη πιπεριά σε κύβους
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κουτάκι μπύρα
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 3 φλιτζάνια τσαγιού χλιαρό νερό

Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι να μαλακώσει και προσθέτουμε τους κύβους πιπεριάς.
Ρίχνουμε το χλιαρό νερό μαζί με τη μπύρα στη κατσαρόλα και μόλις πάρουν μία βράση και εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε το κριθαράκι.
Ανακατεύουμε καλά και χαμηλώνουμε την ένταση στην εστία.
Προσέχουμε να μην μας κολλήσει το φαγητό στο πάτο της κατσαρόλας γι’ αυτό ανακατεύουμε συχνά.
Όταν δούμε πως είναι σχεδόν έτοιμο το κριθαράκι προσθέτουμε τα μύδια.
Δεν προσθέτουμε περισσότερο νερό γιατί θα βγάλουν τα μύδια, μόνο αν χρειαστεί και να είναι χλιαρό.
Μαγειρεύουμε για 8 λεπτά και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την εστία.
Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.


Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές