Caponata
Εκτέλεση
Συστατικά
- 2 μελιτζάνες φλάσκες
- 2 κόκκινες πιπεριές
- 2 πράσινες πιπεριές
- 2 ξερά κρεμμύδια
- 3 καρότα
- 2 φλιτζάνια τσαγιού σέλινο
- 2 μεγάλες ντομάτες
- 3 κουταλιές σούπας καστανή ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού μηλόξιδο
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελιές σε ροδέλες
- Αλάτι-πιπέρι
- Κουκουνάρι προαιρετικά
- Χλιαρό νερό
Κόβουμε όλα τα λαχανικά (μελιτζάνες, πιπεριές, καρότα),σε μεγάλους κύβους και σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε με τη σειρά τα λαχανικά μας μέχρι να ροδίσουν.
Αφήνουμε να στραγγίσουν σε ένα σουρωτήρι με απορροφητικό χαρτί.
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε πρώτα τα κρεμμύδια (σε κύβους), προσθέτουμε το σκόρδο και τις ντομάτες επίσης σε κύβους.
Σοτάρουμε να βγάλουν οι ντομάτες τα υγρά τους και προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά στην ίδια κατσαρόλα.
Αλατίζουμε, ρίχνουμε μία πρέζα πιπέρι, το ξύδι και το ψιλοκομμένο σέλινο. Συμπληρώνουμε λίγο-λίγο χλιαρό νερό μόνο αν χρειαστεί για να μαγειρευτούν τα λαχανικά μας.
Μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα μας και στο τέλος προσθέτουμε τις ελιές.
Διορθώνουμε τη γεύση σε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε τη caponata σε μεγάλη πιατέλα και σερβίρουμε σε φρυγανισμένο ψωμί, ή πάνω σε αραβικές πίτες.
*Αν σας αρέσουν οι πικάντικες γεύσεις μπορείτε να προσθέσετε λίγες σταγόνες καυτερό ταμπάσκο.
*Επίσης η αυθεντική συνταγή caponata σερβίρετε με φρέσκα φυλλαράκια βασιλικού, κουκουνάρι και κάπαρη.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.