Σταφιδοψωμάκια
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι τσαγιού σταφίδες
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1/2 κουταλιά της σούπας κανέλα
- 50 γραμμάρια νωπή μάγια
- 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
Διαλύουμε τη μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με τη ζάχαρη, τη κανέλα, το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τη διαλυμένη μαγιά.
Ρίχνουμε τις σταφίδες και ζυμώνουμε καλά να γίνει μια ζύμη μαλακή.
Πλάθουμε σε μικρά ψωμάκια, τοποθετούμε σε λαμαρίνα με αντικολλητική λαδόκολλα και αφήνουμε να διπλασιαστούν σε όγκο για 2 ώρες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1/2 ώρα .
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.