Γεμιστά μπισκότα
Εκτέλεση
Συστατικά
- 250 γραμμάρια φυτική μαργαρίνη
- 200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 50 γραμμάρια κορν-φλάουρ
- 50 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 1 βανίλια
- Ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού
- Μαρμελάδα ή νηστήσιμη μερέντα
Αφήνουμε τη μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου για 2 ώρες.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς στον αέρα.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μας και το αδειάζουμε στο κάδο του μίξερ. Προσθέτουμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη άχνη, τη βανίλια και το κορν-φλάουρ.
Ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και αδειάζουμε το μείγμα μέσα σε ένα κορνέ.
Παίρνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου και την καλύπτουμε με αντικολλητική λαδόκολλα.
Πάνω στη λαδόκολλα φτιάχνουμε με το κορνέ στρογγυλά μπισκότα στο ίδιο μέγεθος και σε μικρή απόσταση το ένα από το άλλο γιατί θα φουσκώσουν.
Ψήνουμε για 10- 12 λεπτά στη μεσαία σχάρα του φούρνου μας μέχρι να ροδίσουν ελαφριά.
Μόλις κρυώσουν παίρνουμε δύο-δύο μπισκότα, τα γεμίζουμε με 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαρμελάδα της αρεσκείας μας ή με νηστήσιμη μερέντα και τα κλείνουμε.
Διατηρούνται αφράτα κλεισμένα σε αεροστεγές δοχείο για αρκετές μέρες.
Σχόλια Συνταγής
Ιωάννα Μπιτάδου
ειρηνη νησωτακη
nistisimo.gr