Σαλάτα ρατατούιγ
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
- 1 κίτρινη πιπεριά
- 1 πορτοκαλί πιπεριά
- 2 μελιτζάνες Τσακώνικες κομμένες σε ροδέλες
- 4 κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- 3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Φρέσκο θυμάρι Σάλτσα:
- 2 κουταλιές σούπας ξύδι μπαλσάμικο
- 2 κουταλάκια του γλυκού μέλι
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- Αλάτι-πιπέρι
Κόβουμε τις πιπεριές σε χοντρά κομμάτια και τις βάζουμε μαζί με τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια και το κρεμμύδι να ψηθούν στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν τόσο όσο να παραμείνουν τραγανά.
Βάζουμε τα ψημένα λαχανικά σε πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο σκόρδο και το μαϊντανό.
Χτυπάμε στο μούλτι το ελαιόλαδο, το μέλι, το ξύδι, το αλάτι και το πιπέρι να γίνει μια παχύρευστη σάλτσα και τη ρίχνουμε πάνω στα ψημένα λαχανικά.
Πασπαλίζουμε με φρέσκο θυμάρι και σερβίρουμε τη σαλάτα μας ζεστή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.