Σπανακόρυζο
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1 κιλό σπανάκι ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 500 ml χυμό ντομάτας
- 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού ρύζι για γεμιστά
- 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο
- 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
- Αλάτι -πιπέρι
- Λίγο νερό χλιαρό
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Σε μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια .
Προσθέτουμε μετά από λίγο το σκόρδο ψιλοκομμένο, το σπανάκι και αφήνουμε να βγάλει τα υγρά του.
Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, λίγο χλιαρό νερό (περίπου 1½ φλιτζάνι) και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Προσθέτουμε το ρύζι, τον άνηθο τον μαϊντανό, αλάτι-πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσει σε πολύ χαμηλή φωτιά.
Ανακατεύουμε συχνά να μην μας κολλήσει και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Ειρήνη νησωτακη