Κατηγορία Γλυκά / Γλυκά με φρούτα και ξηρούς καρπούς

Μπάρες με μέλι και βρώμη

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 200 γραμμάρια βρώμη
  • 5 χουρμάδες
  • 100 γραμμάρια φουντούκια τριμμένα
  • 40 ml καλαμποκέλαιο
  • 40 γραμμάρια μέλι
  • 1 /2 κουταλάκι γλυκού σόδα
  • Μία πρέζα αλάτι
  • 2 κουταλιές σούπας νερό
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλα
  • 1-2 κουταλιές σούπας αλεύρι

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς πάνω-κάτω.
Παίρνουμε ένα κομμάτι αντικολλητικής λαδόκολλας και το τοποθετούμε στη βάση ενός μέτριου πυρίμαχου σκεύους που να καλύπτει και τα πλαϊνά τοιχώματα.
Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τους χουρμάδες και τους κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το αλεύρι.
Ανακατεύουμε πολύ καλά κι αν δούμε πως η ζύμη μας είναι αραιή τότε προσθέτουμε κουταλιά-κουταλιά το αλεύρι.
Η ζύμη μας πρέπει να είναι σφικτή.
Αδειάζουμε μέσα στο πυρέξ τη ζύμη και ισιώνουμε την επιφάνεια με ένα κουτάλι.
Αν χρειαστεί βρέχουμε τα δάκτυλα μας με λίγο νερό και κάνουμε πιο λεία την επιφάνεια.
Ψήνουμε στο φούρνο μας για 20 λεπτά, αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι σε τετράγωνες μπάρες.
Οι μπάρες διατηρούνται για αρκετό καιρό στο ντουλάπι μας αποθηκευμένες σε αεροστεγές δοχείο.
*Μπορούμε να προσθέσουμε όποιους ξηρούς καρπούς θέλουμε και να αντικαταστήσουμε τους χουρμάδες με cranberries, ή σταφίδες

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές