Κατηγορία Φαγητά / Λαχανικά-Χορταρικά

Μανιτάρια στιφάδο

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 1 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο
  • 1 κιλό μανιτάρια μικρά
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού κόκκινο κρασί
  • 3 κουταλιές σούπας μηλόξιδο
  • 1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
  • 3 δαφνόφυλλα
  • 6-7 κόκκους μπαχάρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ξύλο κανέλας
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Λίγο χλιαρό νερό

Σε μία σωτέζα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια μέχρι να ροδίσουν.
Σβήνουμε με το ξίδι και το κόκκινο κρασί και προσθέτουμε τα δαφνόφυλλα, τη κανέλα και το μπαχάρι.
Βράζουμε για 2 λεπτά έως ότου εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε στη κατσαρόλα το πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε 1 φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα με κλειστό καπάκι σε χαμηλή φωτιά.
Όταν είναι σχεδόν έτοιμα τα κρεμμυδάκια προσθέτουμε στη κατσαρόλα τα μανιτάρια με λίγο νερό.
Ανακινούμε τη κατσαρούλα ανά διαστήματα για να μην λιώσουν τα κρεμμυδάκια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η σάλτσα.

*Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε με χλιαρό νερό, όμως επειδή τα μανιτάρια και τα κρεμμυδάκια βγάζουν αρκετά υγρά καλύτερα να συμπληρώνουμε λίγο – λίγο.
*Για να μην χάνουμε χρόνο, τα κρεμμυδάκια τα καθαρίζουμε από την προηγούμενη ημέρα και τα διατηρούμε κλεισμένα χωρίς να τα πλύνουμε σε σακκουλάκι μέσα στο ψυγείο.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές