Φρίσσα παστή
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1 κιλό φρίσσα
- 8 κουταλιές σούπας χοντρό αλάτι
- 3 πιπεριές Φλωρίνης
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 2 καρότα
- 2 ποτήρια νερού ξίδι λευκό
- 2 καυτερές πιπεριές
- Ελαιόλαδο
Καθαρίζουμε τη φρίσσα αφαιρώντας το κεφάλι και την κοιλιά.
Κατόπιν την πλένουμε και τη φιλετάρουμε βγάζοντας προσεχτικά τη ραχοκοκαλιά και τα υπόλοιπα ψαροκόκαλα. Στη συνέχεια βάζουμε σε μία λεκάνη το νερό με το αλάτι και ρίχνουμε μέσα τη φιλεταρισμένη φρίσσα, την οποία αφήνουμε μέσα στο αλατισμένο νερό για τρία εικοσιτετράωρα, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Τρεις ημέρες μετά την ξεβγάζουμε από το αλατόνερο. Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές, το σκόρδο και το καρότο και τοποθετούμε σε στρώσεις σε ένα βαθύ μπολ, τη φρίσσα και τα ψιλοκομμένα λαχανικά. Ρίχνουμε πιπέρι και το λάδι με το ξύδι και το διατηρούμε στο ψυγείο για έξι μήνες.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.