Χταποδομεζές
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1 κιλό χταπόδι
- 1 άδειο πλαστικό μπουκαλάκι των 500 mΙ
- 4-5 φύλλα δάφνης
- 1/4 φλιτζάνι τσαγιού ξύδι
- 5-6 κόκκους μπαχάρι
- 5-6 λιαστές ντομάτες
- 5-6 μικρά αγγουράκια τουρσί
- Λίγη ρίγανη
- Πιπέρι-αλάτι
- Λίγο ελαιόλαδο
Βράζουμε το χταπόδι με το ξύδι, το μπαχάρι, λίγο νερό και τα φύλλα δάφνης μέχρι να μαλακώσει και το στραγγίζουμε.
Αφήνουμε να χλιάνει και αφαιρούμε από το χταπόδι το κεφάλι, ενώ τα πλοκάμια τα κόβουμε στη μέση.
Λιώνουμε στο μπλέντερ τις λιαστές ντομάτες με τα αγγουράκια με λίγο ελαιόλαδο να γίνουν πολτός, ίσα-ίσα να διευκολύνουμε το μπλέντερ.
Σταματάμε το μπλέντερ και προσθέτουμε τη ρίγανη και το αλατοπίπερο.
Αδειάζουμε σε ένα μπολ το πολτό με τα πλοκάμια και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού.
Κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι το λαιμό ενός πλαστικού μπουκαλιού και γεμίζουμε το μπουκάλι με τα πλοκάμια του χταποδιού κάθετα, όσο πιο στριμωγμένα γίνετε και αφήνουμε 3-4 πόντους κενό για να το κλείσουμε.
Τσακίζουμε προσεκτικά προς τα μέσα το μπουκάλι στο σημείο που το κόψαμε και το δένουμε σφικτά να μην ανοίξει πιέζοντας το όσο πιο πολύ μπορούμε.
Αφήνουμε το μπουκάλι με το χταπόδι στο ψυγείο για μία ολόκληρη μέρα.
Την επόμενη μέρα ανοίγουμε προσεκτικά το μπουκάλι με ένα ψαλίδι και βγάζουμε το χταπόδι που έχει πάρει το σχήμα του μπουκαλιού.
Κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι σε λεπτές φέτες και σερβίρουμε.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.