Κατηγορία Φαγητά / Λαχανικά-Χορταρικά

Παντζαροκεφτέδες

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 3 μεγάλα παντζάρια (βολβούς)
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού καρύδι ψιλοκομμένο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Αλεύρι φαρίνα όσο σηκώσει
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Βράζουμε τα παντζάρια μέχρι να μαλακώσουν και τα καθαρίζουμε από τις φλούδες.
Παίρνουμε το μούλτι και αδειάζουμε μέσα τα βρασμένα παντζάρια σε κομμάτια, το κρεμμύδι, και τα πολτοποιούμε.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το δυόσμο ψιλοκομμένο, το σκόρδο περασμένο από τη πρέσα, το καρύδι ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.
Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το μείγμα να κατεβάσει τα υγρά του για 1 ώρα περίπου.
Μετά από 1 ώρα προσθέτουμε στο μείγμα τη φαρίνα όσο σηκώσει.
Πλάθουμε τους κεφτέδες σε μπαλάκια λίγο μεγαλύτερα από ένα καρύδι γιατί φουσκώνουν και τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν.
Τοποθετούμε τους κεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν και σερβίρουμε με σαλάτα ρόκα και χοντροκομμένα καρύδια.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές