Κατηγορία Φαγητά / Ορεκτικά

Λιαστές ντομάτες

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 2 κιλά ντομάτες πομοντόρο μικρές
  • Αλάτι χοντρό
  • Ελαιόλαδο για το βάζο


Πλένουμε τα ντοματάκια και τα κόβουμε στη μέση από τη μακριά τους πλευρά.
Τα απλώνουμε σε ένα ταψί και τα πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι.
Τα σκεπάζουμε με τούλι για να τα προστατέψουμε από τυχόν έντομα και τα τοποθετούμε στον ήλιο για 3-4 ημέρες ανάλογα με το πόσο μεγάλα είναι.
Αφού περάσουν οι τρεις μέρες τα αποθηκεύουμε σε ένα βάζο και τα καλύπτουμε με ελαιόλαδο.
Αν θέλουμε περισσότερη γεύση αρωματίζουμε με σκόρδο ψιλοκομμένο, δεντρολίβανο και λίγο ξύδι.
* Αν δεν έχουν στεγνώσει καλά οι ντομάτες στον ήλιο θα μας βγάλουν μούχλα στο βάζο, γι αυτό καλό είναι να τις διαλέγουμε μικρές και ίδιες σε μέγεθος.
Εάν πάλι προσπεράσουν και είναι πολύ στεγνές και σκληρές δεν τις πετάμε, τις αποθηκεύουμε σε ένα βάζο με ελαιόλαδο και όταν τις χρειαστούμε ζεσταίνουμε λίγο νερό και τις μουλιάζουμε για μερικά λεπτά να μαλακώσουν.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές