Κατηγορία Γλυκά / Γλυκά τηγανιού

Churros Ισπανικοί λουκουμάδες

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού νερό
  • 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν-πάουντερ
  • 1/4 κουταλάκι γλυκού αλάτι
  • Για τη σάλτσα σοκολάτας:
  • 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό
  • 4 κουταλιές σούπας κακάο
  • 1 κουταλιά σούπας καλαμποκέλαιο
  • Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί για τη σάλτσα σοκολάτας και την αδειάζουμε σε ένα μπολ.
Παίρνουμε μία μέτρια κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα το καλαμποκέλαιο με τη ζάχαρη και το νερό και βράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να αρχίσει να φουσκώνει και κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από την εστία.
Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν και το ανακατεύουμε με τη βανίλια και το αλάτι.
Προσθέτουμε το αλεύρι μέσα στο ζεστό μείγμα και ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να γίνει μία ζύμη που θα ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας μας.
Σε μία άλλη κατσαρόλα βάζουμε μπόλικο καλαμποκέλαιο να κάψει.
Παίρνουμε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής με ακτινωτή μύτη και γεμίζουμε με ζύμη.
Με ένα ψαλίδι κόβουμε τα churros στο μέγεθος που θέλουμε κατευθείαν μέσα στη κατσαρόλα και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
Σερβίρουμε ζεστά ή κρύα τα ισπανικά λουκουμαδάκια με τη σάλτσας σοκολάτας ή τα τυλίγουμε με ζάχαρη και κανέλα.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές