Κατηγορία Φαγητά / Όσπρια

Γίγαντες

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 500 γραμμάρια φασόλια γίγαντες
  • 2 ώριμες ντομάτες κομμένες σε φέτες
  • 300 ml χυμό ντομάτας
  • 1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
  • 2 ξερά ψιλοκομμένα κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες ψιλοκομμένες σκόρδο
  • 1 πιπεριά κόκκινη κομμένες σε ροδέλες
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • Δαφνόφυλλα
  • Λίγος ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • Λίγη ρίγανη

Μουλιάζουμε από το βράδυ τους γίγαντες, σε ένα μπολ με νερό να τους σκεπάζει και την επόμενη μέρα τους σουρώνουμε και τους βάζουμε να βράσουν για μισή ώρα.
Σουρώνουμε τους γίγαντες και τους ρίχνουμε σε ένα βαθύ πυρέξ.
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τις πιπεριές, το φύλλο δάφνης, το σκόρδο και προσθέτουμε το χυμό ντομάτας. Διαλύουμε το πελτέ ντομάτας σε λίγο χλιαρό νερό, το προσθέτουμε στο τηγάνι και μόλις πάρει βράση η σάλτσα χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 10 λεπτά.
Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω στους γίγαντες και από πάνω απλώνουμε τις φέτες ντομάτας. Πασπαλίζουμε με ρίγανη τριμμένη, ψιλοκομμένο μαϊντανό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν οι γίγαντες.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές