Κατηγορία Φαγητά / Ορεκτικά

Άηβαρ

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 1/2 κιλό πιπεριές Φλωρίνης
  • 1 μελιτζάνα
  • 1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
  • 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλιά σούπας ξύδι
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού πάπρικα γλυκιά καπνιστή
  • Καυτερό ταμπάσκο
  • Λίγο ελαιόλαδο


Βάζουμε τις πιπεριές με τη μελιτζάνα στο γκριλ να ψηθούν μέχρι να μαλακώσουν και μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο τα σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Ρίχνουμε στο μούλτι το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα ψιλοκόβουμε.
Καθαρίζουμε τις πιπεριές και τη μελιτζάνα από τη φλούδα και αφαιρούμε τα σπόρια από τις πιπεριές.
Μέσα σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το σκόρδο να σοταριστούν μέχρι να μαλακώσουν, δεν θέλουμε να μαυρίσουν.
Κόβουμε σε μικρούς κύβους τη μελιτζάνα και τις πιπεριές σε μικρότερα κομμάτια και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.
Προσθέτουμε τη μία κουταλιά σούπας πελτέ, το αλάτι, τη πάπρικα, και ελάχιστο νερό και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να βράσει το μείγμα και να εξατμιστούν τα υγρά. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε με λίγο νερό για να μαλακώσει το κρεμμύδι.
Σβήνουμε με το ξύδι και συμπληρώνουμε προαιρετικά με το ταμπάσκο, όσο καυτερό το θέλουμε.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και μόλις κρυώσει σερβίρουμε.
*Η παραδοσιακή συνταγή θέλει τα λαχανικά ψημένα στα κάρβουνα για να πάρουν καπνιστή γεύση. Όμως με τη καπνιστή πάπρικα θα πλησιάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές