Τούρτα φράουλα
Εκτέλεση
Συστατικά
-
Παντεσπάνι:
- 1 φαρίνα 500 γραμμάρια
- 250 γραμμάρια φυτικά μαργαρίνη
- 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι τσαγιού φρέσκο χυμό πορτοκάλι
- 2 βανίλιες
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι Γέμιση:
- 1/2 κιλό φράουλες
- 500ml κρέμα γάλακτος νηστήσιμη
- 3-4 κουταλιές ζάχαρη άχνη Σιρόπι:
- 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 2-3 σταγόνες χυμό λεμονιού
Σε μια μικρή κατσαρόλα βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 5 λεπτά από την στιγμή που θα αρχίσει ο κοχλασμός και αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη, ρίχνουμε ένα-ένα τα υπόλοιπα υλικά και τελευταίο το αλεύρι.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα στρογγυλό ταψί που το έχουμε καλύψει με αντικολλητική λαδόκολλα και
ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για 40-50 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει.
Παίρνουμε τις φράουλες τις πλένουμε και κρατάμε 2-3 για το στόλισμα.
Τις υπόλοιπες τις χωρίζουμε σε δύο μέρη. Τις μισές τις λιώνουμε στο μπλέντερ να γίνουν πολτός και τις άλλες μισές τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος σε σφικτή σαντιγί μαζί με τη ζάχαρη άχνη και τη μοιράζουμε σε δύο μπολ.
Στο ένα μπολ προσθέτουμε το πολτό φράουλας να γίνει ροζ μαζί με τα κομματάκια φράουλας, ανακατεύουμε καλά και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε. Στο δεύτερο μπολ κρατάμε τη σαντιγί άσπρη για να καλύψουμε τη επιφάνεια της τούρτας.
Αφού κρυώσει καλά το παντεσπάνι το χωρίζουμε σε δύο μέρη.
Βάζουμε το ένα κομμάτι από το παντεσπάνι σε μια στρογγυλή πιατέλα και με ένα κουτάλι σιροπιάζουμε όλη την επιφάνεια του με το μισό σιρόπι.
Βάζουμε πάνω από το παντεσπάνι τη ροζ σαντιγί με τα κομματάκια φράουλας και σκεπάζουμε με το δεύτερο κομμάτι παντεσπάνι. Σιροπιάζουμε καλά με το υπόλοιπο σιρόπι και καλύπτουμε με την άσπρη σαντιγί.
Γαρνίρουμε με ολόκληρες φράουλες.
*Αν θέλουμε μπορούμε να παραλείψουμε το σιρόπιασμα γιατί είναι πολύ αφράτο το παντεσπάνι.
Σχόλια Συνταγής
Χρυσοβαλαντω