Πατάτες γεμιστές
Εκτέλεση
Συστατικά
- 5 μεγάλες πατάτες
- 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού κατεψυγμένα λαχανικά
- 5 μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
- Λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
- μία σκελίδα σκόρδο
- αλάτι-πιπέρι
- 1 φρέσκο κύβο λαχανικών
- *Προαιρετικά βάζουμε μέσα στη γέμιση τα εξής λαχανικά, αφού τα βράσουμε πρώτα για 5 λεπτά
- ( κουνουπίδι, μπρόκολο, ψιλοκομμένο σπανάκι, σέλινο, άνηθο)
Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες με ένα σφουγγάρι να φύγει το χώμα και τις βράζουμε με τη φλούδα και το 1/2 κύβο λαχανικών σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
Μόλις μαλακώσουν τις στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι και αφήνουμε να χλιάνουν.
Σε μία άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα κατεψυγμένα λαχανικά με τον 1/2 κύβο λαχανικών που μας απέμεινε για 10 λεπτά και τα στραγγίζουμε.
Παίρνουμε στη συνέχεια ένα μικρό τηγάνι, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο να κάψει και ρίχνουμε τη μία σκελίδα σκόρδο ολόκληρη και τις φέτες μανιταριού.
Σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσουν και αποσύρουμε το τηγάνι από την εστία.
Με μία τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε το σκόρδο, βγάζουμε τα μανιτάρια από το τηγάνι και τα βάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς.
Με ένα κουτάλι της σούπας ή κουταλάκι γλυκού αν σας βολεύει, κουφώνουμε τις βραστές πατάτες προσεκτικά, ξεκινώντας από τα τοιχώματα αφήνοντας ένα 1-1 ½ πόντο περιθώριο γύρω-γύρω.
Η βραστή πατάτα που μένει από το κούφωμα την ρίχνουμε σε ένα μπολ με τα βρασμένα λαχανικά και προσθέτουμε και τις σοταρισμένες φέτες μανιταριού.
Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε ελάχιστο ελαιόλαδο να ομογενοποιηθούν τα υλικά και με ένα κουτάλι γεμίζουμε τις πατάτες. Τοποθετούμε τις γεμιστές πατάτες σε ένα πυρέξ και τις πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά ή κίτρινο φυτικό τυρί τριμμένο.
Ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια τους και σερβίρουμε ζεστές.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.