Πένες με πέστο μαϊντανού και μύδια
Εκτέλεση
Συστατικά
-
Υλικά για 2 μερίδες:
- 250 γραμμάρια μακαρόνια πένες
- 300 γραμμάρια μύδια
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού άσπρο κρασί
- Λίγο αλάτι
- Λιαστές ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες Για το πέστο μαϊντανού:
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού φιστίκια Αιγίνης ανάλατα
- 1 φλιτζάνι τσαγιού μαϊντανό
- 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
- Αλάτι-πιπέρι
- Άσπρο ξύδι
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
Βράζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό και αλάτι τα μακαρόνια al dente και τα σουρώνουμε.
Σε ένα άλλο κατσαρόλι βράζουμε τα μύδια για 5 λεπτά με το κρασί και νερό να τα καλύπτει και τα στραγγίζουμε.
Λιώνουμε στον επεξεργαστή τροφίμων όλα τα υλικά για το πέστο να γίνουν πολτός μέχρι να αποκτήσει την υφή που θέλουμε και διορθώνουμε τη γεύση ανάλογα με το γούστο μας.
Παίρνουμε ένα βαθύ τηγάνι, ρίχνουμε τα μακαρόνια με το πέστο και τα μύδια και σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε καλά ίσα-ίσα να χλιάνουν, πασπαλίζουμε με τις λιαστές ντομάτες και σερβίρουμε αμέσως.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.