Μεθυσμένα μηλοπιτάκια
Εκτέλεση
Συστατικά
-
Υλικά για τη ζύμη:
- 1 φαρίνα 500 γραμμάρια
- 1 ποτήρι νερού καλαμποκέλαιο
- 1/2 ποτήρι νερού ρετσίνα Υλικά για τη γέμιση:
- 4 μήλα
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- Λίγη κανέλα
- 1 κουταλιά σούπας μαργαρίνη
- Καρύδια χοντροκομμένα (προαιρετικά)
- Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Καθαρίζουμε τα μήλα από τις φλούδες και τα κουκούτσια και μετά τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια.
Ρίχνουμε τα υλικά της γέμισης σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε τα μήλα να μαλακώσουν και να καραμελώσουν. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, κάνουμε μία λακκούβα και ρίχνουμε το καλαμποκέλαιο.
Τρίβουμε με τα χέρια να απορροφηθεί καλά το καλαμποκέλαιο από το αλεύρι και ρίχνουμε λίγο-λίγο τη ρετσίνα ζυμώνοντας πολύ καλά.
Αφήνουμε τη ζύμη ½ ώρα να ξεκουραστεί.
Μοιράζουμε τη ζύμη σε 2-3 μέρη και με ένα πλάστη την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο. Παίρνουμε ένα στρογγυλό κουπ-ατ, κόβουμε σε μικρές πιτούλες και βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού γέμιση στη μία άκρη.
Διπλώνουμε το φύλλο πάνω από τη γέμιση σε σχήμα μισοφέγγαρου και κλείνουμε με τα δάκτυλα τη ζύμη να κολλήσει καλά.
Τοποθετούμε σε λαμαρίνα με αντικολλητική λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
Μόλις χλιάνουν τα πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.