Χταπόδι με κάρυ
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1 χταπόδι
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κουταλιές σούπας κάρυ
- 1 ποτήρι γάλα καρύδας
- 1 ξύλο κανέλα
- 1 κουταλιά σούπας κουρκουμά
- 1 /2 ποτήρι νερό
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- Αλάτι-πιπέρι
- Ρύζι σπυρωτό για το σερβίρισμα ή ρύζι πασμάτι
Βράζουμε το χταπόδι μέχρι να μαλακώσει, το στραγγίζουμε και το κόβουμε σε μικρές μερίδες.
Ψιλοκόβουμε στο μούλτι το κρεμμύδι με το σκόρδο.
Παίρνουμε ένα βαθύ τηγάνι και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Βάζουμε το τηγάνι στην εστία της κουζίνας μας και μόλις κάψει σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο μέχρι να γυαλίσει.
Προσθέτουμε στο τηγάνι το κάρυ με το κουρκουμά, σοτάρουμε για ακόμη 1 λεπτό να βγάλουν τα αρώματα τους και ρίχνουμε το χταπόδι και τη κανέλα.
Ανακατεύουμε πολύ καλά, χαμηλώνουμε την ένταση στην εστία μας και προσθέτουμε το γάλα καρύδας.
Βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα μας και αποσύρουμε αμέσως από την εστία για να μην κόψει η κρέμα.
Σερβίρουμε το χταπόδι σε μία πιατέλα και συνοδεύουμε με σπυρωτό ρύζι.
*Mπορούμε να αντικαταστήσουμε το γάλα καρύδας με φυτική κρέμα σόγιας.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.