Καλαμάρια γεμιστά
Εκτέλεση
Συστατικά
- 6 μεγάλα καλαμάρια
- 2 φλιτζάνια τσαγιού ρύζι
- 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- ½ ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 2 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμύδια
- 1 ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 φλιτζάνι τσαγιού λευκό κρασί
- Αλάτι, πιπέρι
Πλένουμε με άφθονο νερό τα καλαμάρια και τα καθαρίζουμε αφαιρώντας τα εντόσθια και το κεφάλι.
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι με το σκόρδο για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε ψιλοκομμένα τα πλοκάμια και τα πτερύγια των καλαμαριών.
Σβήνουμε με το μισό φλιτζάνι κρασί και προσθέτουμε το μαϊντανό, τις ψιλοκομμένες ντομάτες, αλάτι και πιπέρι.
Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το ρύζι και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 10 λεπτά ακόμα .
Αποσύρουμε από τη φωτιά γεμίζουμε με τη γέμιση τα καλαμάρια (τα 2/3 του καλαμαριού μόνο, γιατί φουσκώνει το ρύζι) ,και κλείνουμε το άνοιγμα με οδοντογλυφίδα.
Τοποθετούμε σε ένα πυρέξ τα καλαμάρια και τα περιχύνουμε με το υπόλοιπο κρασί, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι –πιπέρι .
Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για μισή ώρα σκεπασμένο με ένα αλουμινόχαρτο.
Μετά από μισή ώρα αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι τα καλαμάρια να πάρουν χρώμα.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.