Φάβα
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1/2 κιλό φάβα
- 1 κρεμμύδι
- 3 κ.σ μαιντανό ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ ρόκα ψλοκομμένη
- κάππαρη ψιλοκομμένη (όση θέλουμε)
- 2 ντομάτες
- 1 καρότο
- 1 πιπεριά
- 3 κ.σ χυμός λεμονιού
- 3 κ.σ ελαιόλαδο
- αλάτι
Πλένουμε τη φάβα, τη βάζουμε σε μία λεκάνη με νερό για μία ώρα και τη στραγγίζουμε. Σε μία κατσαρόλα με νερό ρίχνουμε τη φάβα, ολόκληρο το κρεμμύδι, αλάτι και τα σιγοβράζουμε. Μόλις βράσει η φάβα με το κρεμμύδι τα πολτοποιούμε και τα βάζουμε σε μία πιατέλα. Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Σε μία λεκάνη τρίβουμε το καρότο και ψιλοκόβουμε το μαιντανό, τη ρόκα, την κάππαρη, την πιπεριά, ρίχνουμε τις ντομάτες με λίγο αλάτι και τα ανακατεύουμε καλά. Χτυπάμε το λάδι με το χυμό λεμονιού και περιχύνουμε με αυτό τη φάβα. Βάζουμε τα χορταρικά γύρω γύρω στην πιατέλα και σερβίρουμε.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.