Κατηγορία Φαγητά / Ψωμί

Νηστήσιμo τσουρέκι

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 3 κύβους μαγιά νωπή 80 γραμμάρια, ή 1 φακελάκι ξερή
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό
  • 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι κοπανισμένο
  • 2 βανίλιες
  • 2 πορτοκάλια το ξύσμα
  • Λίγο αλάτι
  • 1 φλιτζάνι καλαμποκέλαιο
  • 1 ¼ του φλιτζανιού ζάχαρη
  • 450ml χυμό πορτοκάλι
  • 1.150 κιλό αλεύρι δυνατό για τσουρέκια( όσο πάρει)
  • Αμύγδαλο φιλέ για πασπάλισμα
  • ή παπαρουνόσπορο

Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό νερό και προσθέτουμε τη ζάχαρη με τις 4 κουταλιές αλεύρι. Ανακατεύουμε να γίνει ένας αραιός χυλός και αφήνουμε να φουσκώσει και να κάνει φουσκάλες, (περίπου 1/2 ώρα).
Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί με το προζύμι που έχει φουσκώσει και ζυμώνουμε από κάτω προς τα πάνω.
Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε για 1 ώρα να φουσκώσει και το ξαναζυμώνουμε.
Πλάθουμε σε κοτσίδες και διαλύουμε 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι με 2 κουταλάκια του γλυκού χλιαρό νερό. Αλείφουμε με ένα πινέλο τα τσουρέκια μας και πασπαλίζουμε με παπαρουνόσπορο ή αμύγδαλο φιλέ.
Τοποθετούμε τα τσουρέκια σε λαμαρίνα με αντικολλητική λαδόκολλα.
Αφήνουμε να διπλασιαστούν σε όγκο 2-2 ½ ώρες και τα φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για ½ ώρα στους170-180 βαθμούς κελσίου.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές