Ψωμί στη γάστρα
Εκτέλεση
Συστατικά
-
Υλικά για 2 καρβελάκια:
- 800 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 8 γραμμάρια ξηρή μαγιά
- 1 κουταλιά σούπας κοφτή αλάτι
- 550 ml χλιαρό νερό
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 250 βαθμούς σε αντιστάσεις.
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και σκεπάζουμε τη ζύμη για 1 ώρα.
Όταν ο φούρνος πιάσει τη θερμοκρασία που θέλουμε βάζουμε τη γάστρα με το καπάκι μέσα στο φούρνο να κάψει.
Σε αλευρωμένο πάγκο ρίχνουμε τη ζύμη και τη ξαναζυμώνουμε (αν κολλάει στα δάκτυλα πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι το πάγκο εργασίας μας).
Μοιράζουμε σε δύο μέρη και το κάθε ένα το πλάθουμε σε καρβελάκι.
Βγάζουμε τη γάστρα από το φούρνο και πασπαλίζουμε το πάτο με λίγο αλεύρι. Τοποθετούμε τα καρβελάκια μέσα στη γάστρα σε μικρή απόσταση το καθένα και σκεπάζουμε με το καπάκι.
Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 1/2 ώρα στους 250 βαθμούς με κλειστό το καπάκι, αφαιρούμε το καπάκι και ψήνουμε για ακόμη 20 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.