Κατηγορία Φαγητά / Ψάρι

Λαβράκια γεμιστά

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

    Υλικά για 4 λαυράκια:
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1/4φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 4 κουταλιές σούπας ηλιόσπορο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο για το ταψί
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό
  • Για τη πατατοσαλάτα:
  • 4 βρασμένες πατάτες
  • 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • Ξύδι
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • Πράσινη σαλάτα ανάμεικτη για το γαρνίρισμα και σος μπαλσάμικο με γεύση λεμόνι-πορτοκάλι.

Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν και τις στραγγίζουμε.
Ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά σε ένα μπολ μαζί με τα κρεμμύδια, το ελαιόλαδο αλάτι-πιπέρι και το σκόρδο περασμένο από τη πρέσα.
Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τον ηλιόσπορο.
Παίρνουμε ένα-ένα τα ψάρια μας και τα αλατίζουμε προσεκτικά.
Με ένα κουτάλι σούπας γεμίζουμε ξεχωριστά το κάθε ψάρι και κλείνουμε με οδοντογλυφίδες το άνοιγμα.
Τοποθετούμε τα ψάρια σε ένα ταψί και περιχύνουμε με 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο και το νερό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο περίπου για 1/2 ώρα.
Αδειάζουμε τις βρασμένες πατάτες σε ένα μπολ και με το πιεστή πατάτας λιώνουμε σε ακανόνιστα κομμάτια τις πατάτες.
Προσθέτουμε ελαιόλαδο, αλάτι-πιπέρι, ξύδι, τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε.
Σε μία πιατέλα στρώνουμε το πουρέ πατάτας και από πάνω βάζουμε τα ψάρια.
Συνοδεύουμε με πράσινη ανάμεικτη σαλάτα και τη περιχύνουμε με σος μπαλσάμικο με γεύση λεμόνι- πορτοκάλι.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές