Άσπρη σάλτσα
Εκτέλεση
Συστατικά
- 500ml φυτική κρέμα σόγιας
- 1/2 κιλό μανιτάρια φρέσκα
- 2-3 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φέτες
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- Άνηθο ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι άσπρο κρασί
- Αλάτι-πιπέρι
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά τα μανιτάρια που τα έχουμε κόψει σε λεπτές φέτες. Αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους και ρίχνουμε το σκόρδο. Σοτάρουμε για 1-2 λεπτά ακόμα (δεν θέλουμε να μαυρίσει το σκόρδο), και σβήνουμε με το κρασί.
Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τη φυτική κρέμα και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα σε χαμηλή φωτιά.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με μπόλικο ψιλοκομμένο άνηθο.
Η σάλτσα είναι έτοιμη για να τη σερβίρουμε με βραστό ή ψητό ψάρι, βραστές πατάτες, και ταιριάζει τέλεια με μακαρόνια.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.