Κατηγορία Φαγητά / Όσπρια
-
Ρεβίθια με πολύχρωμες πιπεριές
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε νερό και την επόμενη μέρα τα στραγγίζουμε και τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο ...
-
Γίγαντες
Μουλιάζουμε από το βράδυ τους γίγαντες, σε ένα μπολ με νερό να τους σκεπάζει και την επόμενη μέρα τους σουρώνουμε και τους βάζουμε να βράσουν για μισή ώρα. Σουρώ?...
-
Μεθυσμένοι γίγαντες
Μουλιάζουμε από το βράδυ τους γίγαντες σε ένα μπολ με νερό. Την επόμενη μέρα τους βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, τους σουρώνουμε και τους βάζουμε σε ένα πυρέξ. Σ?...
-
Φάβα Σαντορίνης
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη φάβα με 6 φλιτζάνια τσαγιού νερό σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ξαφρίζουμε για τα πρώτα 10 λεπτά. Στην σ...
-
Ρεβιθάδα (στη γάστρα)
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ξεπλένουμε τα ρεβίθια καλά, τα βάζουμε στη γάστρα και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το λάδι, τη ντομάτα, τα δαφνόφυλλα, αλά...