Ρεβίθια με πολύχρωμες πιπεριές
Εκτέλεση
Συστατικά
- 500 γραμμάρια ρεβίθια
- 2 κόκκινες πιπεριές
- 2 πράσινες πιπεριές
- 2 κίτρινες πιπεριές
- 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 2-3 κουταλιές σούπας μουστάρδα
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- Αλάτι-πιπέρι
- Φέτα σόγιας για πασπάλισμα (προαιρετικά)
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε νερό και την επόμενη μέρα τα στραγγίζουμε και τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο να κάψει και τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια με το σκόρδο να ροδίσουν και προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε λεπτές φέτες.
Αφήνουμε να τσιγαριστούν όλα μαζί σε χαμηλή φωτιά και τα ρίχνουμε στη γάστρα.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τα ρεβίθια, το ψιλοκομμένο άνηθο, αλάτι-πιπέρι και ανακατεύουμε.
Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο να δέσει η σάλτσα και σερβίρουμε με χοντροκομμένη φέτα σόγιας.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.