Φάβα Σαντορίνης
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1 πακέτο φάβα 250 γραμμάρια
- 1 ξερό κρεμμύδι ολόκληρο
- 2 δαφνόφυλλα
- ελαιόλαδο
- Χυμό λεμονιού
- Αλάτι- πιπέρι
- Λίγη ρίγανη
- 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
- Λίγες ελιές μαύρες
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη φάβα με 6 φλιτζάνια τσαγιού νερό σε δυνατή φωτιά.
Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ξαφρίζουμε για τα πρώτα 10 λεπτά. Στην συνέχεια, προσθέτουμε το ολόκληρο κρεμμύδι, τα δαφνόφυλλα και αφήνουμε να κοχλάσει μέχρι να μαλακώσει καλά η φάβα και να χυλώσει.
Κατά διαστήματα ανακατεύουμε να μην κολλήσει. Είναι έτοιμη όταν έχει απορροφήσει όλο το νερό και οι κόκκοι έχουν λιώσει.
Σερβίρουμε με ελαιόλαδο, κρεμμύδι κομμένο σε φέτες και λίγες ελιές μαύρες στη κορυφή.
Αν δεν πετύχουμε την υφή της φάβας παίρνουμε τη ράβδο-μπλέντερ και την πολτοποιούμε μέσα στη κατσαρόλα.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.