Κατηγορία Φαγητά / Όσπρια

Ρεβιθάδα (στη γάστρα)

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 1 κιλό ρεβίθια, μουλιασμένα σε νερό αποβραδίς
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2-3 ντομάτες, κομμένες στη μέση
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 2 δαφνόφυλλα
  • Αλάτι- πιπέρι

Προθερμαίνουμε το φούρ­νο στους 180 βαθμούς.
Ξεπλένουμε τα ρεβίθια καλά, τα βάζουμε στη γάστρα και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το λάδι, τη ντομάτα, τα δαφ­νόφυλλα, αλάτι-πιπέρι και νερό ίσα που να τα σκεπάζει.
Κλείνουμε τη γάστρα με το καπάκι της, (αν δεν έχει καπάκι με ένα αλουμινόχαρτο) και βάζουμε τα ρεβίθια να ψηθούν για 4 - 5 ώ­ρες, μέχρι να χυλώσουν.
Παρακολουθούμε μήπως κατά το ψήσιμο χρεια­στεί να προσθέσουμε επιπλέ­ον νερό.
Αυτό μπορεί να συμ­βεί αν η γάστρα δεν κλείνει πολύ καλά και οι υδρατμοί δια­φεύγουν.
Αν χρειαστεί, λοι­πόν, προσθέτουμε λίγο χλια­ρό νερό.
Ξεφουρνίζουμε τα ρεβίθια, και τα αφήνουμε να αποκτήσουν θερμοκρασία δωματίου.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές