Ρεβιθάδα (στη γάστρα)
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1 κιλό ρεβίθια, μουλιασμένα σε νερό αποβραδίς
- 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2-3 ντομάτες, κομμένες στη μέση
- 1 ποτήρι ελαιόλαδο
- 2 δαφνόφυλλα
- Αλάτι- πιπέρι
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Ξεπλένουμε τα ρεβίθια καλά, τα βάζουμε στη γάστρα και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το λάδι, τη ντομάτα, τα δαφνόφυλλα, αλάτι-πιπέρι και νερό ίσα που να τα σκεπάζει.
Κλείνουμε τη γάστρα με το καπάκι της, (αν δεν έχει καπάκι με ένα αλουμινόχαρτο) και βάζουμε τα ρεβίθια να ψηθούν για 4 - 5 ώρες, μέχρι να χυλώσουν.
Παρακολουθούμε μήπως κατά το ψήσιμο χρειαστεί να προσθέσουμε επιπλέον νερό.
Αυτό μπορεί να συμβεί αν η γάστρα δεν κλείνει πολύ καλά και οι υδρατμοί διαφεύγουν.
Αν χρειαστεί, λοιπόν, προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό.
Ξεφουρνίζουμε τα ρεβίθια, και τα αφήνουμε να αποκτήσουν θερμοκρασία δωματίου.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.