Κατηγορία Φαγητά / Όσπρια

Ντολμαδάκια με φακές

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

    Υλικά για 20-25 ντολμαδάκια:
  • 25 φύλλα
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού φακές βρασμένες
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι Καρολίνα
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 ντομάτα κομμένη σε μικρά κυβάκια
  • Ξερό δυόσμο
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο τσαγιού για τη γέμιση
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 1 μεγάλη πατάτα κομμένη σε λεπτές φέτες
  • Υλικά για τη σάλτσα:
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού χυμό ντομάτας
  • 1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
  • Χλιαρό νερό

Ψιλοκόβουμε σε ένα μούλτι το κρεμμύδι με το σκόρδο και το αδειάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε τις βρασμένες φακές, το ρύζι, τη ντομάτα, το δυόσμο, αλάτι, πιπέρι το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Στρώνουμε τις φέτες πατάτας σε μία φαρδιά κατσαρόλα γίνει μία λεπτή βάση, που θα τοποθετήσουμε πάνω τα ντολμαδάκια μας.
Παίρνουμε ένα-ένα τα φύλλα μας, τα ανοίγουμε από την ανάποδη πλευρά τους και με ένα κουταλάκι του γλυκού βάζουμε μία κουταλιά από τη γέμιση στην άκρη του φύλλου.
Γυρίζουμε προς τα μέσα την αριστερή και τη δεξιά πλευρά του φύλλου και στο τέλος τυλίγουμε για να κλείσουμε τη γέμιση μέσα.
Τοποθετούμε το ντολμαδάκι στη κατσαρόλα και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.
Κάθε φορά που ετοιμάζουμε ένα ντολμαδάκι το τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο χωρίς να αφήνουμε κενό.
Αφού τελειώσουμε με το τύλιγμα περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, το χυμό ντομάτας με τη ζάχαρη και καλύπτουμε με χλιαρό νερό, όσο χρειάζεται για να τους σκεπάσει.
Βάζουμε τη κατσαρόλα στην εστία μας και μόλις πάρει τη πρώτη βράση, χαμηλώνουμε την ένταση και μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 45 λεπτά.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές