Γαύρος ξιδάτος σε φρυγανισμένο ψωμί
Εκτέλεση
Συστατικά
-
Υλικά για 10 ψωμάκια:
- 20 φιλέτα ξιδάτο γαύρο
- 5 φέτες ψωμί Υλικά για τη σάλτσα:
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 σκελίδα σκόρδο
- 2 ντομάτες
- 1/3 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- Μία πρέζα ζάχαρη
- Αλάτι-πιπέρι
- Ρίγανη φρέσκια ή αποξηραμένη
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μικρό τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
Παίρνουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Αφαιρούμε τη σάρκα της ντομάτας την ψιλοκόβουμε και την ρίχνουμε στο τηγάνι με το κρεμμύδι.
Το εξωτερικό μέρος της ντομάτας το κόβουμε σε μικρά κυβάκια και τα αφήνουμε στην άκρη.
Προσθέτουμε το σκόρδο, μία πρέζα ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, λίγη αποξηραμένη ρίγανη και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε την ένταση στην εστία της κουζίνας μας και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά να δέσει η σάλτσα.
Όταν είναι έτοιμη η σάλτσα προσθέτουμε τα κυβάκια ντομάτας.
Αφήνουμε να πάρει η σάλτσα ντομάτας μία βράση, κλείνουμε την εστία και αποσύρουμε το τηγάνι.
Παίρνουμε τις φέτες ψωμιού και τις ψήνουμε σε μία τοστιέρα να γίνουν τραγανές.
Τις κόβουμε στη μέση σε ατομικά κομμάτια και με ένα κουτάλι βάζουμε στο κάθε ψωμάκι λίγη σάλτσα ντομάτας.
Πάνω από τη σάλτσα γαρνίρουμε με ξιδάτο γαύρο, πασπαλίζουμε με ρίγανη και σερβίρουμε.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.