Κατηγορία Φαγητά / Πίτες-Πίτσες

Πρασσόπιτα

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

    Υλικά για 6 ρολά:
  • 8 πράσα
  • 400 γραμμάρια σπανάκι
  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
  • Ελαιόλαδο για το άλλειμα των φύλλων
  • Δυόσμο ξερό
  • 6 χοντρά φύλλα για πίτα

Καθαρίζουμε τα πράσα και χρησιμοποιούμε μόνο το κομμάτι που είναι άσπρο και τρυφερό, τα πράσινο μέρος είναι πιο σκληρό κι αν θέλουμε τα κρατάμε για σούπες ή ζωμό.
Πλένουμε τα κρεμμυδάκια, το σπανάκι, τον άνηθο, τα στραγγίζουμε και τα ψιλοκόβουμε.
Παίρνουμε την κόκκινη πιπεριά και την κόβουμε σε μικρούς κύβους.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά όλα μαζί, να μαραθούν και να βγάλουν τα υγρά τους.
Προσθέτουμε τη κόκκινη πιπεριά, τον άνηθο, τον δυόσμο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Αφήνουμε τη γέμιση να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς πάνω-κάτω.
Παίρνουμε το πρώτο φύλλο, το λαδώνουμε και το διπλώνουμε στη μέση από τη μακριά του πλευρά.
Αλείφουμε ξανά με λίγο ελαιόλαδο το φύλλο. Με ένα κουτάλι βάζουμε στο κέντρο και κατά μήκος του φύλλου γέμιση και τυλίγουμε σε μακρόστενο ρολό.
Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο ένα μακρόστενο ταψί και τοποθετούμε μέσα το ρολό.
Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει η γέμιση.
Ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν καλά τα φύλλα της πίτας.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές