Κατηγορία Φαγητά / Θαλασσινά

Γαριδομακαρονάδα

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 10 μεγάλες γαρίδες (με το κέλυφος)
  • 1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι
  • 1 μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
  • σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ούζο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • Ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 1 μπουκάλι βιολογική ντομάτα 400 ml περίπου
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο

Πλένουμε τις γαρίδες, αφήνοντας το κεφάλι και την ουρά τους. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε λίγο νερό και βράζουμε τις γαρίδες σε αλατισμένο νερό. Τις σουρώνουμε και κρατάμε το ζωμό.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο για 2-3 λεπτά.
Σβήνουμε με το ούζο και το κονιάκ, προσθέτουμε τη ντομάτα τη ζάχαρη και το ζωμό από τις γαρίδες (γύρω στα 3 φλιτζάνια του τσαγιού).
Αφήνουμε να πάρει μία βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε.
Λίγο πριν τελειώσει η σάλτσα ρίχνουμε τις γαρίδες και αφήνουμε να δέσει.
Σε μία κατσαρόλα με νερό και ζωμό από τις γαρίδες, ρίχνουμε λίγο αλάτι και βράζουμε τα μακαρόνια.
Όταν είναι έτοιμα σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Την ώρα του σερβιρίσματος πρέπει να είναι ζεστά, γι αυτό παίρνουμε ένα βαθύ τηγάνι, βάζουμε τη ποσότητα με τα μακαρόνια που θέλουμε, σάλτσα, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές